Upoznavanje s konjima i jahanje

Na imanju žive i naši prekrasni konji. Tijekom boravka moguće je družiti se i upoznavati s konjima, hraniti ih i šetati. Jahači sa završenim jahačkim tečajevima mogu samostalno jahati, a organiziramo i jahanje u prirodi i škole jahanja.

Za sve želje i informacije oko jahanja obavezan je telefonski dogovor.

BIRDWATCHING

Promatranje ptica

Promatranje ptica – birdwatching je sve popularnija aktivnost u svijetu. U Europi ima preko 8 milijuna registriranih članova udruga ljubitelja ptica. U Lonjskom polju se gnijezdi ili zimuje preko 250 vrsta ptica, stoga je ono jedno od najvažnijih područja za ptice u Hrvatskoj, tzv. IBA područje (Important Bird Area).  Ljubiteljima promatranja ptica koji borave na našem imanju možemo ponuditi nekoliko lokacija za promatranje ptica:

Lokacije

  • Prvo europsko selo roda Čigoč
  • Ulaz u retenciju Lonjskog polja u Kratečkom i Mužilovčici
  • Rukavac Tišina-Mužilovčica
  • Osekovsko polje
  • Poganovo polje
  • Ribnjaci Lipovljani
  • Ornitološki rezervati Krapje Đol i Rakita
  • Vodotok rijeke Save

RAZNOLIKOST ŽIVOTINJSKIH VRSTA

Lov i ribolov

Za vrijeme boravka na Ekoetno selu Strug moguće je opustiti se i uživati u ribolovu na rijekama Strug, Sava i Una. Ovo jedinstveno prirodno okruženje mamac je svakom rekreativnom ribiču kojem se nudi bogat ulov štuke, šarana, soma, smuđa, amura, deverike, linjaka , a na rijeci Uni, biseru Hrvatske, mogu se loviti i mladica, mrena, i druge ribe brzih rijeka. Za kupnju dnevne dozvole za rekreacijski ribolov možete se obratitit našoj recepciji. U mogućnosti smo vam organizirati i čamac te pratitelja po potrebi. Dođite, opustite se i ostvarite svoj ribički san! Bistro.

Ekoetno selo Strug nalazi se na lovištu Opeke, te graniči s lovištima Trstika i Puska. Od stalnih vrsta divljači ovdje nalazimo jelena, srnu i divlju svinju, a od sitne divljači tu su zec, lisica, lasica … kao i mnogim lovcima interesantne ptice – fazan, prepelica, trčka, divlja patka, divlja guska i ostale. Za dogovore oko termina i uvjeta lova nazovite jer vam u suradnji s vlasnicima lovišta i Hrvatskim lovačkim savezom možemo organizirati lov po vašoj želji. Cijene lova i smještaja su povoljne, naročito za strane goste. Lovci, dobra kob!

DODATNI SADRŽAJI

Ostale aktivnosti

Šetanje bespućima Lonjskog polja

Svi koji posjete Ekoetno selo imaju priliku prošetati dvjema prekrasnim povijesnim stazama: “Stazom graničara” i “Teninom stazom”.

Vožnja čamcima

Svi koji su se provozali čamcem po Strugu, oduševljeni su ljepotom, nedirnutom prirodom i ugođajem. Ponesite fotić ili ribički štap i opustite se. Čamce i kanue imate u našoj ponudi.

Vožnja biciklom

Poseban rekreativni doživljaj nude šest vrlo atraktivnih biciklističkih ruta (u ukupnoj dužini 310 km) koje povezuju posavski koridor Lonjskog polja s rijekom Unom i Moslavinom.

Dječje igralište

Djeci je, pored ostalih aktivnosti, dostupno i dječje igralište.

Badminton, odbojka, mali nogomet

Za one koji više vole sportske aktivnosti od šetanja ili plovidbe, u ponudi imamo badminton, odbojku i mali nogomet.

Luk i strijela

Ako se nikad niste okušali u gađanju mete s lukom i strijelom, u Ekoetno selu Strug imate i tu priliku.

Kuda na izlet?

Za više informacije nazvati recepciju

Karta okolice

Kuda na izlet?

Cjenik aktivnosti

Za više informacije nazvati recepciju

PREUZMITE CJENIK AKTIVNOSTI

Cjenik aktivnosti